Laden…

VZH en IPO-examens 2018

Op zaterdag 17-11-2018 stonden onze jaarlijkse VZH en IPO-examens op de agenda. De dag ervoor was er door een aantal leden al heel wat werk verricht. Zo was ons trainingsveld helemaal bladvrij gemaakt en alles in gereedheid gebracht. Dit jaar hadden we een prachtige lijst met deelnemers, zowel van onze eigen kringgroep als van andere kringgroepen. Sommigen van hen hadden er een reis van bijna anderhalf uur voor over.

Keurmeester Hans Hengelman heeft deze dag alle combinaties zeer sportief en deskundig beoordeeld en eenieder kreeg opbouwend en goed commentaar, zodat we weer weten waar we mee aan de slag kunnen de komende maanden. Wedstrijdleider was Jan Oosterwijk, die ervoor zorgde dat alles volgens programma verliep en ook voor een goede tijdsbewaking zorgde.

De weergoden waren ons bijzonder goed gezind, het was dan wel frisjes, maar de zon kwam ook tevoorschijn. De speurvelden waren lichtjes bevroren en lagen er prima bij. Doordat we een mooi aantal honden hadden, moesten we gebruik maken van twee verschillende velden. Terwijl de IPO 1 kandidaten hun spoor uitliepen, zorgde spoorlegger Frans ervoor dat de IPO 2 en 3 sporen op het andere veld uitgelopen werden. De honden hadden er goede zin in, ze slaagden allemaal!

Eenmaal terug bij de club hing er al een heerlijke geur van gehaktballen en erwtensoep rond de kantine. Kees was druk met de voorbereidingen voor de lunch en had de koffie met cake al klaar staan. Het was heerlijk warm binnen. Daarna was het de beurt aan de VZH-combinaties. Helaas vielen er twee buiten het minimum te behalen aantal punten, zij moeten nog even wat puntjes op de i zetten en dan zal het vast en zeker gaan lukken. Vervolgens liepen de IPO 1 en 2 honden hun appèlgedeelte. Op één combinatie na, kwam iedereen er goed doorheen. De overgebleven twee VZH-honden slaagden glansrijk voor het B-gedeelte op de parkeerplaats, waarna het tijd was voor een overheerlijke lunch. Gelukkig had Kees goede hulp van enkele dames, zodat iedereen al snel lekker zat te eten.

Daarna het laatste onderdeel, het manwerk. Pakwerker Arjan zorgde voor sportief en goed manwerk, wat soms spectaculaire acties opleverde. Over de gehele dag gezien, merk je toch wel dat eigenlijk iedereen wel wat gezonde spanning met zich meedraagt. En dat de honden daar toch altijd wel wat anders op reageren dan tijdens een normale training. De ene hond heeft er iets meer last van dan de andere. Ook de honden die ons veld niet zo goed kenden, moesten soms wel wennen en verwarden soms de schutting met het verstek. Bij dit onderdeel helaas ook één kandidaat die het certificaat niet behaalde. Volgende keer gaat het vast wel goed.

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een prachtige en geslaagde dag. We wensen de mensen die wat pech hadden vandaag veel succes toe voor de volgende keer. En natuurlijk een dikke proficiat voor de geslaagden van vandaag! Iedereen, die aanwezig was, of op wat voor wijze heeft geholpen in de voorbereidingen of op deze dag, de keurmeester, spoorlegger, wedstrijdleider, catering, supporters…. willen we iedereen heel hartelijk bedanken!

Met sportieve groet,
Nicole Schoutens-Koppenol

UITSLAGEN

Geleider Hond Examen A B C  
Mark Hans Dapper VZH 48 vold. geslaagd
Klaas Kloosterman Uschi VZH 31 x X
Anja Boonemmer Orkas VZH 37 x X
Klaas Kloosterman Freya VZH 46 vold. geslaagd
Angelique Wenker Senna IPO 1 AC 70 dis. A geslaagd
Peter Jas Inca IPO 1 85 84 81 250
Sjoerd Boomsma Chico IPO 1 96 84 91 271
Jan Louwerens Mayra IPO 1 70 56 80 X
Louise Eisenga-Schoutens Amber IPO 2 71 75 80 226
Herman Torn Lady IPO 2 80 80 83 243
Anne de Groot Nando IPO 2 75 74 82 231
Nicole Schoutens-Koppenol Ruby IPO 3 A 94 A geslaagd