Laden…

VZH en IGP examens 2019

VZH en IGP examens 2019

Op zaterdag 16 november verschenen 7 combinaties aan de start van een altijd weer spannende examendag. Al ruim voor 8 uur stroomde de kantine in Veenoord vol met enigszins gespannen deeelnemers en hun supporters. Een lekker bakkie koffie met plakje cake liet zich goed smaken.

De keurmeester op deze dag was Hans Hengelman en de wedstrijdleider Jan Oosterwijk. Frans Brockmann legde weer heel wat meters af als spoorlegger en Kees Eendenburg zorgde weer voor de inwendige mens en bracht deze dag vooral in de keuken door. De speurvelden zagen er goed uit en ook het weer werkte goed mee. Het was koud, maar windstil. De speuren werden uitgestapt en vervolgens uitgewerkt. De eerste paar hondjes hadden er wel wat moeite mee…. Misschien voelden zij dat deze dag niet een doorsnee trainingsdag was? Gelukkig verliep het bij de meesten prima en konden we daarna terug naar de warme kantine. De erwtensoep, gehaktballen met satésaus en heerlijk belegde broodjes lieten zich goed smaken!

Vervolgens was het de beurt aan de enige VZH-deelnemer, Anne met Raisha, die bracht het er prima vanaf en ook voor het B-gedeelte was geen enkel probleem. Daarna de drie IGP-drie honden voor het appèlgedeelte, zij slaagden allemaal. Met dank aan de dubbele inzet van de “witte hond” van Lizet, bij gebrek aan een VZH-kandidaat en IGP-III kandidaat.

Onze pakwerkers Mark en Bart Hans verzorgden sportief pakwerk voor de in totaal 6 kandidaten, die allen slaagden voor hun examen. Na afloop natuurlijk een woord van dank voor allen die deze examendag mogelijk maakten en de felicitaties voor de geslaagde deelnemers.