Laden…

Snoeien van de Laurierhaag

Op zaterdag 30 maart 2019 was het weer zover, het snoeien van de heg rondom het trainingsveld van de vereniging. Dit ook omdat er na deze tijd weer vogels gaan broeden en wij natuurlijk deze niet willen storen. Nadat we de koffie hebben opgedronken gingen we aan de slag.

Gelukkig waren er veel leden aanwezig en nog mooier was dat deze veel eigen gereedschap hebben meegenomen, waaronder ook professioneel gereedschap. Dit was ook nodig gezien de heg radicaal moest worden bijgewerkt en uitgedund moest worden. Maar het ging goed en als je iemand blij kon maken met het rijden op een autootje van John Deere, dan was het Sytse Bloem met een dikke glimlach.

Dan in de koffiepauze nog een verwennerij van onze Frans in de vorm van een gebakje voor zijn verjaardag en we konden weer verder. Ik was verantwoordelijk voor de interne mens en halverwege werden de mensen verwend met lekkere kipnuggets die er goed in gingen met vette mayonaise.

Dat er hard werd gewerkt blijkt wel dat we om 13.00 uur klaar waren, inclusief het verwijderen van dode takken van de boom in het veld. Maar na gedane arbeid was er een lunchmaaltijd met broodjes, soep en natuurlijk de bekende gehaktbal er bij.

Het was een mooie dag met een goed temperatuurtje en veel zon en dat maakte het toch wel prettig werken in de buitenlucht. Eenieder was tevreden met het resultaat en na de lunch ging eenieder weer zijn eigen weg. Rest mij nog, ook namens het bestuur, eenieder die geholpen heeft te bedanken voor hun inzet want zonder kunnen we niet. En in mei volgt dan de corveedag.

De secretaris KG “de Hondsrug”

Kees van Eendenburg