Laden…

Pakwerkersexamen Bart en Mark

Op zaterdag 6 juli 2019 was het zover, het examen voor de licentie van kringgroep pakwerker voor twee van onze leden van de kringgroep, namelijk de broers Bart en Mark Hans. Er waren een groot aantal leden samen gekomen bij ons verenigingsgebouw om hen te gaan ondersteunen tijdens de examens.

Bart met Inca voor IPG 1.

Om 8.30 uur vertrokken we naar kringgroep Salland te Bathmen,  na een dik uurtje rijden konden wij onze pakwerkers konden begroeten. Ondertussen was het theoretische deel afgesloten waarbij eenieder geslaagd was. In totaal waren er zeven pakwerkers van diverse kringgroepen die het examen gingen doen.

Bart met Fajah voor Jonge Hond.

Na een welkomstwoord van Nicky Kuipers met de uitleg wat deze dag zou inhouden, ging men aan de slag. Onder een gezellig deuntje muziek werd de shuttle run afgedaan, onder een aangenamere temperatuur dan afgelopen weken. Dit duurde ongeveer een kwartiertje waarna men aan het eigenlijke werk ging, het pakwerk.

Mark met Raisha voor IGP 2.

De cursisten moesten met de diverse honden IGP 1, IGP 2 en IGP 3 doen, daarna moest er een jonge hond komen. Hierbij moest de pakwerker in overleg met de begeleider gaan, hoe hij of zij hun hondje willen trainen op pakwerk. Nadat de pakwerker dit examen had afgelegd en overleg tussen de examencommissie is geweest, hoorde de pakwerker direct daarna of hij geslaagd was.

Mark met Falco voor IGP 3

Alle examenkandidaten waren geslaagd, met hier en daar een klein puntje om aan te werken volgens een trotse mentor Nicky Kuipers, maar allemaal met de potentie om verder te kunnen gaan met het pakwerk. Ook zagen we twee blij kijkende pakwerkers van onze vereniging, de dag kon niet meer stuk! En wij als bestuur heel gelukkig met twee “jonge pakwerkers” omdat het toch al moeilijk is om jonge mensen hiervoor enthousiast te maken. En het scheelt dat onze oude pakwerker, “oud niet op leeftijd genoemd” het rustiger aan kan gaan doen.

Yeahhh!!! Bart is officieel gecertificeerd Kringgroep Pakwerker!

Rest mij nog om namens het bestuur van de kringgroep, Nicky Kuipers te bedanken voor zijn goede werk gedurende de twee maanden van opleiding. Ook de examencommissie onder leiding van Jo van Schijndel en Arie Veltman een dank van onze kant aan hun. En natuurlijk onze eigen leden, die toch maar weer elk weekend met hun hondje naar Bathmen zijn gereden, ook hiervoor onze dank.

En ook de felicitaties voor Mark, die zijn licentie ook op zak heeft!

Mark en Bart jullie uiteraard van harte gefeliciteerd met het behalen van het examen, ik hoop dat jullie maar ook wij als vereniging er veel plezier van kunnen hebben.

De secretaris KG “de Hondsrug”
Kees van Eendenburg        

Twee broers, twee nieuwe pakwerkers: Bart en Mark van harte proficiat!