Laden…

Pakwerkersdag Hoogeveen

Op zaterdag 16 februari werd er een Pakwerkersdag georganiseerd door het Provinciaal bestuur van Drenthe. Hier kon elke pakwerker van een kringgroep aan deelnemen, ongeacht het niveau van de pakwerker. Aanvang was 10.00 uur en na een welkomstwoord van de voorzitter van het provinciaal bestuur VDH Drenthe, kon men ten aanval. De gehele dag stond onder begeleiding van Raymond van Eck, die hiervoor uitgenodigd was.

Er waren in totaal 9 deelnemers, waarvan 4 leden van onze vereniging. Je kon toch goed merken dat een menigeen zenuwachtig was naar de dingen die komen gingen. Eenieder kon alles vragen aan Raymond. Ook tijdens de oefeningen met de honden en hoe of waarom je iets moest doen. Let wel, niet iedere hond is hetzelfde en probeer ook de hond te “lezen”.

Als eerste ging onze Annika op het veld, je kon goed zien dat de houding toch gecorrigeerd moest worden. Ook het opvangen van de hond werd beoefend samen met het stellen. Je kon uiteraard ook een probleem die je hebt voorleggen aan Raymond, dit werd dan ook gelijk behandeld door hem. Er waren voldoende honden van de verenigingen aanwezig, zodat de deelnemers zich konden uitleven op één of twee hondjes, wij hadden er zelf zeven meegebracht, dankzij een aantal leden die mee waren gegaan.

Dat ook onze andere drie pakwerkers, Angelique, Bart en Mark zich in het zweet werkten mag duidelijk zijn. Ook hier waren de nodige correcties nodig, maar wel op een goede manier. De uitleg van het hoe en waarom werd zeer goed verwoord en duidelijk gemaakt door Raymond. De informatie die men kreeg was veel en dit moet je wel kunnen verwerken en proberen bij de vereniging weer ten uitvoer te brengen. Ook onze oudste pakwerker heeft toch veel opgestoken, zeker met zijn hondje.

Al met al was het een bijzonder leerzame dag die zeker voor herhaling vatbaar is volgens de mensen. Ook hadden we geluk met het weer, het was schitterend met een zonnetje erbij. Beter kon niet. Helaas moest ik wat eerder weg, maar ik wil zeker namens het bestuur van de kringgroep de Hondsrug en pakwerkers, Raymond van Eck en het bestuur van de Provincie Drenthe bedanken voor deze mooie dag. Niet te vergeten Kringgroep Hoogeveen voor het gebruik van hun accommodatie en medewerking.

De secretaris KG “de Hondsrug”
Kees van Eendenburg