Laden…

Pakwerker Roman uit Tsjechië te gast

Op zaterdag 7 juli 2018 kregen we bezoek uit Tsjechië, dit waren de vrienden (Roman en zijn vriendin Lucie Anne) van Jenny en Anne de Groot. Ze waren daar op bezoek voor een paar dagen. Zij wilden graag met hun honden meetrainen bij ons. Roman is de fokker van Anne’s hond Nando. Uiteraard waren zij van harte welkom. Roman is een zeer ervaren pakwerker en hij heeft dus al zijn pakwerker attributen hiervoor meegenomen, inclusief vijf honden.

De taal was wel een probleempje, zij spraken geen Duits of Engels maar met handen en voeten kwamen we er wel uit. En met hulp van Jenny en Anne die Tsjechisch spreken ging het prima.

Eerst werd er gespeurd daarna was het tijd voor de appèl oefeningen. Het was eerst de beurt voor de jonge hondjes waarna de rest van de leden konden trainen. Hier gingen ook Roman en Lucie Anne meetrainen en het moet gezegd worden, zoals deze honden onder appèl staan, het was een genot om te zien. Hier kon men zeker wat van leren, ook hoe de honden reageren op commando’s dit ging niet met harde stem maar gewoon normaal geluid zoals je praat.

Daarna werd er aan het pakwerk begonnen, helaas was Jan Oosterwijk er niet bij, maar Bart was er en ook Roman ging in het pak. Hier konden we zien hoe Roman als pakwerker de honden trainde, dit was zeer leerzaam en er waren veel praktische tips, maar ook de snelheid van Roman en hoe hij omging met de honden was leerzaam. Het pakwerk met zijn honden (Mechelaars, Duitse herder en een Hollandse herder) was zeer indrukwekkend. Zeker de Mechelaars waren geweldig om te zien.

Ik had gezegd dat de dag wat langer zou duren en had dan ook voor een hap tussendoor, in de vorm van kippensoep, gezorgd. Dit werd dan ook in dank opgegeten door eenieder. Heerlijk buiten op het terras of binnen, de mensen hadden plezier er in. Eenieder kon nog verder pakwerk doen op Roman en daar werd goed gebruik van gemaakt. Je kon ook merken aan Roman dat hij er plezier in had om de mensen wat bij te brengen. Aan het eind ging Roman nog in het volle pak waarbij hij een demonstratie gaf in pakwerktraining voor bijvoorbeeld politiehonden. Dit was geweldig hoe hard dit ging, zeker toen hij verstopt op het terras was en zijn hond op hem af kwam, springend over de muur.

Mijn dank gaat uit en zeker ook van de leden aan Roman en Lucie Anne, het was een mooie dag en als dank hebben wij hun beiden twee caps van de vereniging meegegeven. Dit vonden zij geweldig leuk. Na nog enkele foto’s met de groep te hebben gemaakt ging men weer huiswaarts om 15.00 uur. Ook Jenny en Anne bedankt voor de ondersteuning. Ik hoorde dat Roman graag weer eens langs wilde komen, nu ze zijn beide van harte welkom.

De secretaris KG “de Hondsrug”
Kees van Eendenburg