Laden…

PAK

Op 18 april zijn er de Provinciale Africhtings Kampioenschappen (PAK Groningen / Drenthe)  geweest bij ons in Veenoord. We hadden het ontzettend getroffen met het weer. In de ochtend wat lichte vorst op de speurvelden wat ideaal was voor de speuroefeningen. Deze begonnen om 08.15 uur en duurde tot 11.30 uur. Wat wij als bestuur vernomen hebben, vond een ieder die mee deed, enthousiast waren over de beschikbaar gestelde speurvelden. Hierbij kwam Piet Sterken met Caesar v. Tiekerhook (Indy) als beste er uit van de speuroefening.

Zo rond de middag liep het trainingsveld al aardig vol met mensen, je zag dan ook de gezonde spanning die heerste. Maar ook gezelligheid was troef, en met het enthousiasme van onze dames, die een ieder verzorgde met heerlijke broodjes gezond, soep en de beroemde gehaktbal enzovoorts kon er niets meer stuk gaan.  Bij deze wil ik dan ook een ieder bedanken die ons deze dag ondersteund hebben, en dat tevens gedaan hebben op de dag daarvoor met opbouwen.

De middag werd gebruikt voor de appel oefeningen en het pakwerk. Hier kon je zien wat er voor spanning is tussen hond en begeleider. Tijdens de in trainingen gaat het goed maar dan….. Hier zag je dan toch de nodige verrassingen. Maar dat is sport met dieren. Ook het pakwerk verliep uitstekend, dit mede door het goede werk van de pakwerkers M. Venema en C. Kogelman. We feliciteren natuurlijk onze leden, Peter Jas en Piet Sterken met het behalen van IPO 3.

Hierna volgde de prijsuitreikingen, waarna er nog even gezellig werd na gepraat over de dag en zoals “hoe kon dit nou verkeerd gaan” Maar onze gasten uit Groningen en Drenthe vonden het een grandioze dag met heel mooi weer en alles was prima geregeld. Rest mij nog de keurmeester Ben Ekhart te bedanken, en de organisatie van het PAK Groningen / Drenthe.  En niet te vergeten Jan Oosterwijk als wedstrijdleider.

Kees Eendenburg.

Voor de uitslagen van het PAK, zie het kopje ‘uitslagen’ hiernaast.