Laden…

Oliebollentraining

Eindelijk was het zover, de lang verwachte oliebollentraining van onze kringgroep. Het was in ieder geval een mooie ochtend, lekker fris en het had wat gevroren. De ochtend begon met gezamenlijk koffie drinken met kerstkransen en chocolade. De kantine was zoals gewoonlijk gezellig ingericht in Kerstsfeer. De opkomst was erg groot en je zag aan de mensen dat zij er zin in hadden.

Hierna werd eenieder uitgenodigd voor de wandeling samen met de hondjes. Dat het toch glad was, bleek wel als één van onze leden, Jan Oosterwijk, samen met zijn hond onderuit ging (gniffel). In de tijd dat iedereen op pad was, ging men over tot het bereiden van het beslag voor de beroemde oliebollen, dit onder een fanatieke secretaris en geestelijke ondersteuning van Piet van Dijken.

Na ruim anderhalf uur kwam het feestgedruis weer terug met wat rode neuzen en koude handen en werd er aan de koffie met kerststol gezellig gekeuveld. Uiteraard kon men als leek ook eens proberen hoe het is om pakwerker te zijn. Dit werd dan ook gretig aangenomen, zeker door de jongere leden die ook pakwerk deden op hun eigen hondje. Soms zag je de hond denken, wat wil en doet mijn baasje nu???. Maar het was voor hun erg leuk om dit te doen. Misschien nieuwe pakwerkers in spé???.

Daarna werd de aanval geopend op de oliebollen en natuurlijk was er weer de quiz van de in Veenoord en Nieuw-Amsterdam “wereldberoemde” quizmaster Jan Oosterwijk. Dit uiteraard ook met hilariteit onder elkaar, maar toch fanatiek invullend wat de vragen betreft.

Om ongeveer 12.30 uur kwam het einde in zicht en gingen de mensen met een glimlach en tevreden weg. Ik zelf, de bakker dus, kan geen oliebol meer zien… hahaha! Rest ons, Jan en ik zelf om naar de boeren en agrariërs een fles met inhoud en voor hun echtgenoten een mooi kerstboeket, die overigens door onze Angelique Wenckers zijn gemaakt, rond te brengen als dank voor gebruik van hun velden voor het speuren.

Bij deze wil ik eenieder bedanken voor hun inzet dit afgelopen jaar, zeker omdat het erg druk was met de diverse examens en andere happenings. Namens het bestuur wens ik u en de uwen een gezegend Kerstfeest en een gezond en voorspoedig 2018 toe. Dit ook op sportief gebied natuurlijk.

P.S. Op 6 januari is er weer de Nieuwjaars Clubmatch in Zuidwolde, hopelijk zien wij elkaar daar. Een aantal leden (bestuur) is er al vroeg, om 07.30 uur voor het overnemen van de kas. Ondersteuning om te helpen is van harte welkom.

De secretaris KG “de Hondsrug”
Kees van Eendenburg