Laden…

Oliebollentraining 2019

En dan is het jaar alweer bijna om! Vandaag is het zaterdag 14 december, de laatste training van het jaar en niet zo maar eentje! Traditioneel organiseert Kringgroep De Hondsrug op deze laatste trainingsdag de zogenoemde “Oliebollentraining”.

Het is al vroeg druk in onze kantine, maar gelukkig kunnen er veel makke schapen in een hok en al gauw worden er extra stoelen bij gezet en wordt de kring gezellig groter gemaakt. De tafel is prachtig in kerstsfeer gebracht met mooie tafelkleden en overal liggen lekkere chocolaatjes. Het zal niemand verbazen dat onze Kees weer druk in de weer was in de keuken. Tijdens onze wandeling met de honden, zal hij ondertussen de overheerlijke oliebollen bakken.

De nieuwste groepsfoto.

Met maar liefst 18 herdershonden vertrekken we voor een mooie wandeling langs het kanaal en het bos om vervolgens via een zandweg weer terug richting het dorp en de warme kantine te lopen.

Angelique v.d. B. stond vorig jaar voor de eerste maal in het pak en het was haar goed bevallen! Dit jaar weer!

We warmen even op bij de kachel met een bakje koffie en dan weer naar buiten, want er zijn best veel liefhebbers om ook eens als pakwerker op het veld te staan! Zowel dames als heren hebben zich aangemeld en wat een gave ervaring was dat voor hen! Ook heel gaaf voor hen om het verschil tussen een teef of reu te ervaren op de mouw!

En ook Derk waagde zich ook aan het pakwerk!

Eenmaal weer binnen, heeft Kees een schaal vol verse oliebollen klaarstaan voor ons. Jan O., onze bekende quizmaster, heeft ook dit jaar weer een super leuke quiz in elkaar gezet. En het is soms best even puzzelen en overleggen met elkaar, want de mobieltjes mogen niet worden geraadpleegd. Uiteindelijk lukt het iedereen om de vragen te beantwoorden.

Lekker aan de versgebakken oliebollen en natuurlijk druk in de weer met de quiz.

Angelique W. heeft prachtige boeketten samengesteld, die door ons bestuur worden rondgebracht en bezorgd aan alle boeren, van wie wij hun velden het hele jaar mogen gebruiken om te speuren. Dankzij hen bereidheid en vertrouwen hebben we altijd de beschikking over vele mooie velden!

Angelique W. maakte deze prachtige boeketten voor de boeren als dank voor het beschikbaar stellen van de speurvelden.

Het was met recht een fantastisch leuke en gezellige morgen, die door onze Kringgroep weer heel goed verzorgd en georganiseerd was. We wensen iedereen heel fijne feestdagen toe en een sportief 2020! Graag tot ziens op de Nieuwjaarsclubmatch in Zuidwolde op zaterdag 4 januari aanstaande!