Laden…

Oliebollentraining

Het is 12 december en een groep leden met hun hondjes lopen gebukt door de oosten wind, het is min 10 graden, en de sneeuw jaagt door het landschap. Maar zij geven niet op want de oliebollen wachten…………………..Helaas is dit een gedroomd scenario want het was plus 10 graden.

Als vereniging hebben we weer de traditionele oliebollen training georganiseerd. Dit ter afsluiting van het trainingsjaar 2015. De mensen werden ontvangen met koffie met daarbij de bij behorende kerstkrans en ook aan de aankleding is gedacht met kaarsen en chocolade zodat men echt een kerstsfeer heeft. De wandeltocht is om 08.45 uur begonnen en gelukkig was het weer droog met een beetje zon. Ik zelf, de secretaris, ben begonnen om het beslag voor de beroemde oliebollen te maken en dat deze uiteraard de tijd krijgt om te rijzen. Helaas waren er niet zoveel leden, dit heeft te maken met ziekte enz. bij deze veel sterkte en beterschap toegewenst. Ook waren er op dat moment twee jarigen die ons verwenden met echte krentewegge. Bij terug komst van de mensen stonden er al oliebollen klaar die toen ook gretig werden op gegeten, je kon er niet tegen aan bakken. Ook de quizmaster (de enige echte uit Nw-Amsterdam) Jan Oosterwijk heeft weer eens goed zijn best gedaan om een leuke quiz  te maken waar een menigeen het moeilijk mee heeft gehad. Maar alom de gezelligheid was troef en om 12.30 uur werd er een einde aan gemaakt en ging een ieder tevreden huiswaarts.

Ik zelf ben daarna nog met Jan naar de landbouwers gegaan om een presentje als dank af te geven wat zeer gewaardeerd werd door hun. Tenslotte mogen wij als vereniging hun land gebruiken om te speuren en dat is niet gewoon.

Rest mij nog via deze weg een ieder een gezond en voorspoedig 2016 toe te wensen.

Kees van Eendenburg