Laden…

Nachtoefening te Epe in Duitsland

Het is vrijdag de 25e januari, het is guur weer en onderweg zijn drie leden van onze kringgroep met als hoofdpersoon Falco, de hond van Jan Oosterwijk. Tevens was daar Peter Jas en ikzelf als schrijver van deze column. Dat het op de heenweg spiegelglad was op de wegen kon ons niet tegenhouden. We vertrokken om 17.00 uur vanuit Nieuw-Amsterdam naar Epe in Duitsland voor de “nachtoefening”georganiseerd door de SV-OG Epe. Dit is een alom gewaardeerd evenement voor de hondenliefhebbers onder ons. Dat bleek ook wel, er waren meer als 90 deelnemers gemeld.

Daar aangekomen en de auto geparkeerd te hebben, ging Jan zich aanmelden. Hij kreeg het starnummer 53 dus we hadden nogal tijd over eer wij aan de beurt waren. Dat de vereniging alles goed georganiseerd had bleek wel, er waren de nodige biertenten en je kon je goed verwarmen bij het kampvuur wat stond te branden. Ook voor de inwendige van de mens was goed gezorgd, we hadden toch wel wat honger gekregen en daar konden de nodige broodjes braadworst en “Nacken steaks” ons vanaf helpen, ze smaakten voortreffelijk.

Doordat we de nodige tijd hadden, gingen we maar eens mee met een groep op verkenning om al het “verschrikkelijke” wat Falco en Jan onderweg te wachten stond, te bekijken. Het was ondertussen gaan regenen en het parcours was redelijk glad geworden. We hadden afgesproken dat als iemand van ons viel, niet zouden lachen maar alleen maar gniffelen. Dus bij Jan was het gniffelen. Er was van alles opgebouwd, zowel tenten met pakwerkers verstopt, als hele straten met Halloween poppen met luid gegil erbij en rook. Diverse tunnels gooien met containers enz, enz. Dus dat beloofde wat voor Falco.

Om rond 22.00 uur waren wij eindelijk aan de beurt en bij de eerste proef ging het goed, in het begin keek Falco even vreemd maar pakte dit goed aan. Weer even gniffelen en verder met de rit. Ook het gegil en de vele rook die gebruikt werd, stoorde Falco niet. Deze ging ook goed op de bewegende grote container af, deze werd bewogen door een kraan. Verder ging het door tunnels en verstopte pakwerkers teveel om op te noemen. Als laatste kwam het stellen, waarbij Rieks Finke stond als medewerker, deze had twee vlaggen waarvan de witte voor de mouw was en rood voor vol pakwerk. Ook hier ging Falco goed door en stelde  goed. Peter Jas heeft de nodige foto’s gemaakt van het parcours.

Om 22.45 waren we klaar en konden we moe maar voldaan weer naar de auto vertrekken om weer richting huis te gaan. Het was een heel natte avond en ook wij ontkwamen er niet aan zonder droge kleren. Het was een bijzonder geslaagde avond, die goed georganiseerd was. We hebben ook bekenden gezien en gesproken, dan zie je toch wat een klein wereldje de hondensport is.

Rest mij ook de SV-OG Epe te bedanken voor deze mooie avond en ik hoop dat er volgend jaar een paar meer leden van ons zullen mee doen. Want leuk is het.

De secretaris KG “de Hondsrug”

Kees van Eendenburg