Laden…

Nachtoefening SV OG Epe

Vrijdag 31 januari was het weer zover, de Nachtoefening die elk jaar wordt georganiseerd door SV OG Epe.

Dit evenement wordt elk jaar druk bezocht, dit jaar waren er 110 aanmeldingen van zowel IGP als KNPV honden. Waaronder veel Duitse herders en Mechelse herders, maar ook Boxers, Rottweilers en andere werkhonden.

We verzamelden rond half 5 op het clubterrein in Veenoord, en zijn toen samen naar Epe gereden. Wat toch een reis was van zo’n anderhalf uur. Dit jaar was onze vereniging zeer goed vertegenwoordigd, namelijk 4 geleiders met hun honden en 2 van onze pakwerkers deden mee. Ook waren er vele clubleden meegereisd om de geleiders en de pakwerkers te ondersteunen.

Daar eenmaal aangekomen hebben we ons snel aangemeld en ons startnummer gekregen. Omdat we mooi op tijd waren konden we het zo regelen dat in principe iedereen met elkaar mee kon lopen.

Dat was top! 

Het weer was echt super, het was niet koud en droog. Beter konden we het niet treffen. Ook aan de inwendige mens was gedacht, zo kon natuurlijk de standjes met de broodjes braadworst niet ontbreken.

Dan was het tijd om te beginnen!

Als eerste was Jan Oosterwijk met zijn Falco met startnummer 3 aan de beurt. Omdat Jan al eerder heeft meegedaan, wist Falco precies wat de bedoeling was. Hij was dan ook bloedfanatiek en liet zich niet van de wijs brengen door al het lawaai en onbekende pakwerkers.

De rest kon dus mooi meelopen om te kijken wat hen te wachten stond.

De pakwerkers stonden verstopt in tentjes, er waren rook en sirenes, er kwam een grote zak met ballonnen uit de lucht vallen, ze moesten een grote veewagen in en door een tunnel van autobanden met veel rook en lawaai.

Ook werden ze door onze eigen pakwerkers verrast doordat 1 achter een hek ging staan, en dan de ander van achteren vanuit een busje tevoorschijn kwam.

Als laatste oefening kwam het afstand stellen. Hier stond ons erelid Rieks Finke met een vlag te zwaaien. De geleider kon kiezen, de rode vlag voor vol pak, of de witte vlag voor de mouw.

Dat beloofde wat voor onze honden.

Als tweede was de beurt aan Peter Jas met startnummer 17 met zijn Inca. Dit was voor hem de eerste keer, maar na de eerste stand wist ook Inca precies wat de bedoeling was. Ze deed het dan ook super.

Als derde mocht Annika Mensing met haar Guus het parcour lopen, zij had startnummer 31. Voor haar was het ook de eerste keer. Maar ook Guus liet zich niet van de wijs brengen en speelde het spelletje mooi  mee.

Als laatste was het aan mij met startnummer 47 met mijn Era om me te melden. Ook Era wist na de eerste stand wat er van haar verwacht werd. Ook zij was lekker fanatiek en kwam goed rond.

Rond half 10 waren we klaar en konden we weer richting huis.

Graag wil ik SV OG Epe bedanken voor het organiseren van dit mooie evenement.

Wat mij betreft zien jullie ons (en misschien nog meer leden) volgend jaar weer!

Voorzitter van Kringgroep de Hondsrug,
Sharon Kamies.