Laden…

De Hondsrug Bokaal 2019

Terug van weggeweest! Onze eigen clubkampioenschappen, ofwel de Hondsrug Bokaal! We willen dit evenement voor onze leden toegankelijk en laagdrempelig houden. Dus ook heel jonge honden kunnen meedoen, een compleet IGP-programma of deelprogramma, alles is mogelijk want gezelligheid is troef! Ondanks weercode geel, hebben we toch redelijk weer gehad. Alleen tijdens het pakwerk hielden we het niet droog.

De prijzentafel inclusief de Hondsrug Bokaal.

We hadden een mooi deelnemersveld, 11 combinaties hadden zich ingeschreven. Tegen 8 uur ’s ochtends zat iedereen aan een kopje koffie en heette Kees eenieder van harte welkom. In het bijzonder de keurmeester van vandaag: Johan Smit die samen met zijn vrouw Daniëlle vanuit Friesland al vroeg vertrokken was om op tijd bij ons aanwezig te zijn. De wedstrijdleiding was in goede handen bij Jan Oosterwijk.

Angelique met Senna meldt zich aan bij keurmeester Johan Smit.

We hadden drie weilanden tot onze beschikking voor het speuren. De IGP 1 sporen werden door de geleiders zelf uitgezet, Frans Brockman stapte de IGP 2 en IGP 3 sporen uit. Ondanks dat deze wedstrijddag een heel vriendschappelijk karakter heeft en men niet zenuwachtig hoeft te zijn, merken de honden toch dat het anders is dan tijdens de gewone training. Dit zag je dan ook terug in het gedrag tijdens het speuren, maar gelukkig slaagden alle deelnemers.

Beste speurcombinatie: Anne met Nando.

Na het speuren was het tijd voor een heerlijke kop koffie in de kantine. Onze pas geslaagde pakwerkers Bart en Mark trakteerden ons op een prachtige en heerlijke taart, als dank voor de inzet van de leden en het beschikbaar stellen van hun honden tijdens de pakwerkcursus.

De prachtige taart als dank namens Bart en Mark Hans liet zich goed smaken!

Daarna waren de twee VZH-honden aan de beurt. Zij liepen alleen het appèlgedeelte en werden qua puntentelling beoordeeld vanuit een totaalaantal van 100, zoals bij het IGP-examen. Vervolgens waren de IGP 2 en 3 honden aan de beurt. Inmiddels waren er ook wat meer toeschouwers gearriveerd, wat natuurlijk erg werd gewaardeerd!

Beste appèlcombinatie en tevens winnaar Hondsrug Bokaal: Peter Jas met Inca.

Terwijl iedereen buiten de verschillende combinaties volgden, was Kees ondertussen binnen druk bezig met de voorbereidingen voor de lunch, zodat we na het appèlgedeelte allemaal voorzien werden van heerlijk belegde broodjes, een beste gehaktbal en een lekker soepje. Het smaakte allemaal weer prima, bedankt Kees!

Gezelligheid troef in de keuken bij Kees die weer uitstekend voor de inwendige mens zorgde!

Daarna weer terug naar buiten voor het laatste onderdeel, het pakwerk. Helaas sloeg het weer nu toch echt om en begon het te regenen. Gelukkig bleef het onweer nog even weg. Voor Bart en Hans meteen hun vuurdoop om als pakwerker tijdens een examen/wedstrijd hun kunsten te vertonen. Maar dat ging beiden hartstikke goed af.

Beste pakwerk: Sharon met Era.

Nadat alle punten geteld waren, nam onze voorzitter Sharon het woord. Natuurlijk een woord van dank voor de keurmeester, spoorlegger, wedstrijdleider, pakwerkers, onze kok en alle deelnemers en toeschouwers. Ook de keurmeester sprak nog een woordje en daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle deelnemers ontvingen een prachtige standaard als aandenken. Verder waren er prijzen voor de combinaties met beste speur-, appèl en pakwerkresultaat. Anne met Nando kreeg een beker voor het beste speurresultaat. Peter met Inca ontving een beker voor de hoogste punten op appèl. Sharon vormde met Era de beste pakwerkcombinatie. En dan natuurlijk die prachtige Bokaal… die ging dit jaar naar Peter Jas met zijn Inca!

Peter Jas mocht dit jaar de Hondsrug Bokaal in ontvangst nemen.

Iedereen van harte proficiat en we hopen komend najaar ook weer veel deelnemers op onze examens te mogen begroeten!

Met sportieve groet,
Nicole Schoutens

Alle combinaties en hun resultaten.
De winnaar van de Hondsrug Bokaal 2019:
Peter Jas met Inca vom Schloß Teigh.
Van harte proficiat Peter!