Laden…

Corveedag

Op zaterdag 19 mei 2018 was het weer zover, onze corveedag zou beginnen. Na een bak koffie en de indeling door gesproken te hebben, ging een ieder met frisse moed er tegen aan. Het weer speelde niet zo heel erg mee met een beetje nieselregen, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat er ook het nodige moest verdwijnen was wel duidelijk, want alles bewaren of steeds maar weer verplaatsen was geen optie meer. De materiaalcontainer werd letterlijk uit geveegd en een hoop oude rotzooi ging op de schroothoop, deze is dan ook opnieuw ingericht en zie, een heleboel ruimte erbij. Ook de omgeving en het gebouw werden onderhanden genomen.

Bart en Mark kwamen met professioneel materiaal aan om de buitenkant en het terras onderhanden te nemen. Het is natuurlijk wel makkelijk om een regenpak aan te trekken bij het werk met de hoge druk spuit, daar kwam Bart achter maar toen was het al te laat. Maar het water was warm dat scheelt weer. Ook de bestrating werd mee genomen, deze ziet er weer als nieuw uit. Een dank aan de fa. Schoonex (Bart en Mark) is dan ook op zijn plaats voor het gebruik van hun materiaal.

Uiteraard worden de dames niet vergeten, deze hebben het club gebouw onderhanden genomen. De bestuurskamer ziet er weer uit als een ruimte waar je kunt zitten en ook daar is de nodige rommel verwijderd wat steeds weer bewaard werd. De bar en kantine weer netjes en stofvrij gemaakt. Na gedane arbeid was er een lunch met soep en diverse broodjes erbij die met smaak werden genuttigd. Natuurlijk zijn niet alle leden aanwezig geweest, dat kan ook niet, maar de meesten waren er en hiervoor mijn dank voor de ondersteuning van deze dag. Om 13.00 uur ging een ieder zijn weg naar huis om het weekend verder te genieten.

De secretaris KG “de Hondsrug”
Kees van Eendenburg