Laden…

Clubmatch in Zuidwolde

Op 02 januari was het weer zover, de traditionele nieuwjaarsclubmatch in Zuidwolde op manege “de Esch”. Wij als bestuur en leden van de Hondsrug hebben ons steentje weer bij gedragen in de vorm van kassa en intree beheer. Ook waren er leden van andere kringgroepen die ter ondersteuning daar waren.

We waren om 07.30 uur aanwezig zodat de eerste mensen die vroeg aanwezig waren naar binnen konden. Het weer speelde een beetje mee ware het niet dat de wind koud was en precies op de ingang stond. Het aantal aanmeldingen viel wat tegen, ongeveer 115 hondjes, maar dat mocht de pret niet drukken. En wat opviel was het grote aantal jonge honden zowel lang als kort stokharig wat toch een mooi gezicht was. Om ongeveer 09.00 uur begon de keuring en kon het feest van de hondenbezitters cq kennels eindelijk beginnen, er werd gefloten, gerend en getoeterd, op zich zelf voor een leek wel grappig.

De organisatie had het toch goed voor elkaar, de catering was ook prima verzorgd en er was voor iedere medewerker soep en gehaktballen met belegde broodjes. Dit was echt nodig, want sommige mensen kregen het bij de ingang toch wel koud, ondanks de kleding die ze aan hadden. Er is ook veel publiek aanwezig geweest, die alleen kwamen om te kijken. Dus de omzet in vergelijk van vorig jaar was beter.

Dat er niet alleen Duitse Herders aanwezig waren, bleek wel dat er toch mensen zijn die een ander ras leuk vinden. Zo was er een sint Bernhardhond van 8 maanden die boven de honden uitstak, maar al met al een vrolijke noot was tussen de Duitse Herders.

Om 14.00 uur sloten we de kassa, en na het geld af gedragen te hebben aan de penningmeester ging een ieder weer naar huis. Rest mij om een ieder te bedanken voor zijn inzet en we zien elkaar weer op 06 januari op de vereniging.

Kees van Eendenburg