Laden…

BBQ

Het was weer zover, de traditionele barbecue van Kringgroep de Hondsrug. Het beloofde een redelijke dag te worden, maar de eerste regen viel al in de ochtend. En dat was niet prettig om de tenten enzovoort op te bouwen, maar niet getreurd, vol goede moed ging men aan de slag. Er was dan ook en grote opkomst van leden om mee te helpen.

Dan de gezellige avond, er zijn 40 mensen gekomen en dat is best veel. Niet alleen leden met aanhang, maar ook de landbouwers waar wij gebruik mogen maken van hun velden om te speuren. Na een korte toespreek van de wnd. voorzitter ( niet te lang want de mensen hebben honger) en een bedankje aan de landbouwers specifiek, werd het vreugdevuur (lees BBQ) ontstoken. De twee grillmasters Kees en Jan hadden de handen vol om het vele vlees netjes te bereiden zodat de mensen deze konden ophalen. De salades en diverse sausen enzovoort waren netjes op de tafel gezet, zodat ook daar voor een ieder wat wils was.

Dat het goed smaakte hoorden we van eenieder, maar vooral de Duitse braadworsten deden het goed in vergelijk met de afgelopen jaren. Ook onze “jonge leden”hadden het uitstekend naar de zin, zeer zeker onder de tenten die Bart had geregeld met terrasverwarming die goed hun dienst deden, anders was het toch erg fris geweest. Ik hoop dan ook dat we volgend jaar weer een groot aantal mensen mogen ontvangen en dat het weer een beetje mee speelt, maar dat hebben we helaas niet in de hand.

Rest mij nog om een ieder die mee geholpen heeft een hartelijk dank te zeggen voor de geslaagde avond.

Dan nog even een opmerking: Op 23 september hebben wij een IPO/VZH examen, waar nu al veel begeleiders met hun hondjes zich voor hebben aangemeld. Mocht u belangstelling hebben, kunt u zich melden bij het secretariaat. Keurmeester is Hans Hengelman en pakwerker is Arjan Schottert.

De secretaris KG “de Hondsrug”

Kees van Eendenburg