Laden…

BBQ Kringgroep de Hondsrug

Op zaterdag 27 augustus was het weer zover, de ongekend beroemde BBQ van Veenoord georganiseerd door de kringgroep. We zijn om 19.30 uur begonnen, de meeste mensen waren toen aanwezig op een aantal die het Drents kwartiertje in ere lieten. Na een welkomstwoord van de secretaris, en uiteraard met een welkomstdrankje in de vorm van een “Kir Royal”en Jus d’orange kon er begonnen worden aan een gezellige avond.

Het echte werk (barbecueën) kon beginnen door de grillmasters Kees en Jan die zich niet tegen hielden door het warme weer en met vol elan zich op het vlees storten. Dit onder het verlies van veel zweet druppels maar gecompenseerd door af en toe een koel biertje. Wat ook door een ieder gewaardeerd werd.

Behoudens de leden, waren ook de agrariërs en boeren uitgenodigd als dank dat wij hun weideland mogen gebruiken om met de honden te kunnen speuren. In het clubgebouw was het zelfbediening wat de drankjes betreft. Ook de buffet tafel met daarop diverse salades, waaronder enkele gemaakt door de leden (dank aan Annika, Angelique en Greet), de barbecue sausen, stokbrood enz. stond voor een ieder daar klaar. Dat het gesmaakt heeft zag je op het eind van de avond, alles was bijna op gegaan.

We hebben wat het weer betreft heel veel geluk gehad, het was prima en niet te warm. Dat we op een gegeven ogenblik in de late avond snel moesten opruimen omdat er een bui onweer op aantocht was, mocht de pret niet drukken. Binnen een half uur was alles opgeruimd. In ieder geval voor herhaling vatbaar volgens de meeste mensen. En dat gaan we zeker doen.

Dan kunnen we op naar de volgende happening, het IPO/VZH examen op 24 september, gegadigden die hier aan mee willen doen kunnen zich nog steeds opgeven via de website of mail van de vereniging.

Rest mij nog om een ieder die mee geholpen heeft met opbouw en organisatie van de BBQ, hartelijk dank te zeggen.

De secretaris KG “de Hondsrug”

Kees van Eendenburg