Laden…

Allround wedstrijd te Diever

Op zaterdag 29 september was er de onderlinge allround wedstrijd bij HDC Diever, waarbij gezelligheid het motto is! Het beloofde een mooie dag te worden, de velden waren wat beslagen van een beetje nachtvorst en er hingen nevelsluiers over de weiden. Al met al een mooi gezicht wat de rit naar Diever aangenaam maakte. Van onze vereniging deden 7 leden mee, helaas moesten er twee afzeggen door omstandigheden. Bij aankomst was er eerst even een bak koffie en een korte kennismaking met een ieder aldaar.

Na aankomst van de keurmeester Johan Smit vertrokken we naar de speurvelden. Deze waren dichtbij en lagen er prima bij en met frisse moed werden de speuren uit gezet. Ikzelf had de eer om de IPO 2 en 3 speuren uit te leggen en had een weide die ik optimaal gebruikt heb, groot dus. Dat er toch wel wat mensen zenuwachtig waren over hoe hun hondje zal reageren op de tien meter lijn en zonder voer erop, zag je aan hun gezichten. Maar de resultaten waren toch goed voor een ieder, zowel voor Diever als voor onze mensen die allen geslaagd zijn op IPO 1. Ook Jan Oosterwijk en Nicole Schoutens hebben prachtig speurwerk geleverd met hun hondjes op het IPO3 spoor. Gefeliciteerd. Maar een echt stralend gezicht zag ik van Henk Akse van Diever met zijn hondje Reina, na twee jaar niets hebben gedaan en dan toch een IPO2 spoor doen met 96 punten, prima hoor.

Na de pauze werd er begonnen aan het appélwerk zowel voor het VZH als voor IPO, ook dit was weer even spannend voor sommige mensen. Zeker omdat dit een vreemd veld was, voor onze leden, waren de resultaten niet slecht. Er is ruimte gegeven aan een ieder die het VZH wilde doen, ongeacht hoe ver je hondje was. Dit was ook weer leuk om te zien en zo kon je weer veel van elkaar leren. Bij het VZH deden Jolanda en Mark mee en slaagden voor de proef. Ook bij de B proef van IPO 1 zijn Sharon met Era en Anne met Nando geslaagd.

Tijdens het pakwerk, waarbij Bart onze pakwerker was en David van Diever, zag je weer dat sommige honden het terrein en de vaste verstekken niet kenden. En zo wat problemen hadden met om het verstek gaan, maar toch nog slaagden voor de proef.

Deze onderlinge ”wedstrijd” was een mooi meetpunt voor die mensen die in oktober en november een VZH of IPO examen willen gaan doen. En zeker, er moet nog het nodige bij geschaafd worden. Dus men weet wat hij of zij nog moet doen.

Maar alles bij elkaar was het een mooie zonnige dag, een ieder ging tevreden naar huis. Ik wil dan ook de HDC Diever bedanken voor de organisatie. Zeker ook Liane met de heerlijk gebakken koek. Maar ook de catering was prima verzorgd en hulde aan de heerlijke hamburgers. Ook de leden die mee gedaan hebben en toeschouwers maar zeker de keurmeester Johan Smit hartelijk dank. Een volgend onderling treffen staat alweer gepland voor volgend jaar, maar dan in Veenoord en uiteraard dezelfde keurmeester.

De secretaris KG “de Hondsrug”

Kees van Eendenburg